PIZZA EVENT

PONUKA

Naša ponuka zahŕňa pečenú celozrnnú Neapolskú pizzu a Grilované špeciality.

Kladieme vysoký dôraz na suroviny pri príprave a nepoužívame náhražky rastlinného alebo iného pôvodu.

Neapolská pizza – označovaná vo svete ako kráľovná všetkých pízz.

Neapolská pizza celozrnná:

Margherita  - paradajkový základ, Mozzarella, Bazalka, Extra panenský olivový olej   /1,3,7,12/ 

Caprese  -  paradajkový základ, Mozzarella, Cherry paradajky,  Bazalka, Extra panenský olivový olej   /1,3,7,12/ 

Parmigiana  -  paradajkový základ, Mozzarella, Baklažán, Grana Padano, Bazalka, Extra panenský olivový olej   /1,3,7,12/ 

Prosciutto  - paradajkový základ, Mozzarella, Šunka prosciutto, Olivy, Extra panenský olivový olej     /1,3,7,12/ 

Diavola  - paradajková základ, Mozzarella, Talianska Saláma, Chilli paprika, Extra panenský olivový olej     /1,3,7,12/

Grilované špeciality.

Hovädzie steaky :

Flank steak / hovädzí steak zo slabiny od 220g  /  

Rump steak  / hovädzí steak z kvetovanej špičky od 220g  /  

Ribeye  / hovädzí steak z vysokej roštenky od 220g  /  


KURACI STEAK :

Grilovaný Kurací Steak / kurací steak z pŕs od 200g  /   


MORČACÍ STEAK :

Grilovaný Morčací Steak / morčací steak z pŕs od 200g  /  


Povinnosť označovať prítomnosť alergénov v potravinách vyplýva zo Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2003/89/ES, ktorou sa mení a dopĺňa Smernica 2000/13/ES pokiaľ ide o označovanie zložiek prítomných v potravinách a z výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004 –100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca označovanie potravín v znení výnosov MP SR a MZ SR č. 1761/2005 – 100, 3069/2005 – 100, 6493/2005-100, 2319/2007-100.

Podľa citovaného výnosu, v platnom znení, je povinnosť zabezpečiť pre konečného spotrebiteľa informáciu, či príslušný pokrm obsahuje zložku, ktorá môže spôsobiť alergickú reakciu. Zoznam týchto zložiek je uvedený v prílohe č. 3 uvedeného výnosu.

Ide o nasledovné zložky:

1. Obilniny obsahujúce lepok/ t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody /.

2. Kôrovce a výrobky z nich.

3. Vajcia a výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich.

5. Arašidy a výrobky z nich.

6. Sójové zrná a výrobky z nich.

7. Mlieko a výrobky z neho.

8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich.

9. Zeler a výrobky z neho.

10. Horčica a výrobky z nej.

11. Sezamové semená a výrobky z nich.

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l.

13. Vlčí bôb a výrobky z neho.

14. Mäkkýše a výrobky z nich


Margherita  - paradajkový základ, Mozzarella, Extra panenský  olivový olej   /1,3,7,12/ 

Caprese  -  paradajkový základ, Mozzarella, Cherry paradajky,  Bazalka, Extra panenský  olivový olej   /1,3,7,12/ 

Parmigiana  -  paradajkový základ, Mozzarella, Baklažán, Grana Padano, Bazalka, Extra panenský  olivový olej   /1,3,7,12/ 

Prosciutto  - paradajkový základ, Mozzarella, Šunka prosciutto, Olivy, Extra panenský olivový        olej     /1,3,7,12/ 

Diavola  - paradajkový základ, Mozzarella, Talianska Saláma, Chilli paprika, Extra panenský olivový olej     /1,3,7,12/

Nikto nevie, kedy a prečo sa paradajka prvýkrát začala používať pri príprave pizze, ale je známe, že boli prvýkrát zaznamenané v Taliansku v roku 1544. Zatiaľ čo väčšina Európanov ich spočiatku znevažovala ako jedovatých, južní Taliani ich prijali a dali im meno pomi d'oro (zlaté jablká).


Hoci niektorí hovoria, že paradajky sa používajú na pizza marinara od roku 1734, iní tvrdia, že sa používali až začiatkom 19. storočia. Taliani pripisujú Raffaele Esposito z Pizzerie Brandi, že v roku 1889 vynašiel prvú modernú pizzu.



Dobrú chuť.